DESPRE NOI

Nimic nu se compară cu aerul curat, prospețimea și mirosul florilor ce se deschid dimineața, sau cu razele soarelui ce apar de după munte. Este imaginea unică a naturii pe care au regăsit-o Nicoleta și Florin, după mai bine de 18 ani. Cei doi, oameni ai locului de altfel, s-au întors într-o vizită în satul natal, la Peștera.

Dragostea pentru natură și pentru tradițiile locale nu i-au mai lăsat să plece. Oameni gospodari, s-au stabilit aici și au dorit să împărtășească întregii lumi despre valorile traiului la munte.

De la creșterea vitelor, cositul fânului, până la prepararea gustoaselor brânzeturi, a mezelurilor de casă ușor afumate, a dulcețurilor și siropurilor făcute cu multă migală, vizitatorii pot cunoaște din plin tradițiile locului, unice în lume.

Natura te îmbrățișează vara cu mireasma ei, pădurea de un verde crud te duce într-o lume de basm, iar munții înalți și voioși îți taie răsuflarea. Mii de flori colorează grădinile și te îmbată cu un parfum unic.
Nici iarna nu este mai prejos. O mantie albă acoperă totul, iar tărâmul se transformă într-o lume de poveste. Săniile trase de cai îi înveselesc pe turiști, iar focul de tabără îi încălzește după o plimbare prin împrejurimile locului.